over Bieke

DelenShare on FacebookTweet about this on Twitter

Bieke Verlinden is schepen voor sp.a in Leuven. Haar bevoegdheden zijn sociale zaken, werk en studentenzaken.

Bieke zet zich elke dag vol overgave in om van de stad een open en fijne plek te maken voor iedereen. Kinderopvang, gezondheidsbeleid, wijkwerking en buurtwerk: het zijn speerpunten in haar beleid die verbindend werken. Want het is belangrijk dat we ons allemaal thuis voelen in de stad.

Kinderopvang

Bieke is gekend voor haar inspanningen in de Leuvense kinderopvang. Haar expertise en vastberadenheid deden het aantal opvangplaatsen in het Leuvense flink stijgen, zonder in te boeten op kwaliteit en betaalbaarheid. 

Zo won Bieke de Gouden Kinderschoen, een prijs die de beste beleidsinitiatieven voor kinderen in de bloemetjes zet.

In mei 2016 stelde ze het nieuwe Masterplan voor kinderopvang voor, dat maar liefst 100 (!) nieuwe plaatsen voorziet en op verschillende vlakken kwalitatief investeert o.a. voor- en naschoolse kinderopvang en de verankering van het unieke centraal kinderopvangloket.

Stadsbuggy

Samen met een innovatief bedrijf en ouders uit de stad ontwikkelde ze ook de Leuvense stadsbuggy. De gratis buggy voor publiek gebruik was een instant succes en een echte troef voor zowel de midddenstand als de kinderen en ouders die de stad bezoeken.

De Leuvense uitleenbuggy’s zijn bekroond met de Vlaamse Ecodesignprijs.

Een andere kijk

Vanuit haar ervaringen schreef Bieke ondertussen heel wat opiniestukken voor verschillende nationale media. Die kan je stuk voor stuk op deze website lezen, maar je kan ook haar boekje Een Andere Kijk bestellen.

Achtergrond

Bieke Verlinden (1984) is geboren en getogen Leuvenaar. Ze vervolmaakte haar kandidaturen psychologie aan de KUL, waarna ze Recht en Politiek studeerde aan de KUB. Na haar bacheloropleiding keerde ze terug naar Leuven om haar rechtenstudies af te ronden. Als werkstudent combineerde ze haar studies met jobs in het STUKcafé, Studio Filmtheaters, Danone en werkte ze als administratief medewerker op een advocatenkantoor. In diezelfde periode werd ze – als lid van de Jongsocialisten – in 2006 gevraagd om op de lokale lijst te staan en was ze meteen verkozen als gemeenteraadslid. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd ze schepen bevoegd voor sociale zaken, werk en studentenzaken en zwaaide ze af bij haar job op de personeelsdienst van het hoofdkantoor van AVEVE.

DelenShare on FacebookTweet about this on Twitter

One thought on “over Bieke

Comments are closed.