top of page

Stad en KU Leuven niet opgezet met seksistische uitnodiging

Schepen van Studentenzaken Bieke Verlinden (SP.A) veroordeelt samen met rector Luc Sels en vicerector Chantal Van Audenhove een seksistische aankondiging waarmee de kringen Chemika, Farmaceutica en de Landbouwkring reclame maakten voor een studentenfuif.

In de aankondiging van de fuif 'Boiten met de Poulékes TD' die op 20 november plaatsvindt in het Musicafé, werden de mannelijke studenten aangespoord om er te komen 'boiten' met hun vrouwelijke collega's die 'poulèkes' en 'wufkes' genoemd worden. “Aangezien we allemaal goedgemutste studentjes zijn, hoeven we geen pillekes in het drankje van een Farma-grietje te gooien, geen chloroform te gebruiken om de Chemika-chickies te kunnen scoren en zelfs die knappe boerinnetjes hebben geen baal stro nodig om zich helemaal chaud te voelen”, klonk het in de uitnodiging.

De schepen en vicerector verwerpen de denigrerende taal en kijk op mannen en vrouwen uit de aankondiging. “Er stond misschien bij dat het ludiek bedoeld was, maar zo'n taalgebruik gaat te ver”, aldus Verlinden.

De organiserende studenten hebben de uitnodiging aangepast enkele dagen geleden. “We vinden het jammer dat we nu nog door het slijk gehaald worden”, zegt verantwoordelijke activiteiten binnen LBK Lucas Hendrickx. “Wij zijn ook maar studenten, die dit vrijwillig doen. We hebben ingezien dat we een fout maakten en hebben de aankondiging aangepast.”

“Het is belangrijk dat we duidelijk maken dat zo'n taalgebruik niet kan”, zegt Verlinden. “Heel wat mensen vonden het blijkbaar normaal. Dat vind ik erg.” 

Het Nieuwsblad regionaal: Leuven-hageland, 7 november 2018, hsb 

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page