top of page

Stad Leuven organiseert noodopvang tijdens verlengde herfstvakantie

Artikel gepubliceerd op HLN.be

De coronacijfers blijven stijgen en om de curve af te buigen, is de herfstvakantie officieel met twee dagen verlengd. Vanuit de stad voorzien we noodopvang voor wie het echt nodig heeft op maandag 9 en dinsdag 10 november”, zeggen schepenen Lalynn Wadera en Bieke Verlinden.

Voorbije maandag besliste de stad Leuven samen met de secundaire scholen om na de verlengde herfstvakantie over te stappen op deeltijds afstandsonderwijs voor de tweede en derde graad. Die maatregel blijft van kracht tot aan de examenperiode. Op donderdag 12 en vrijdag 13 november blijven de leerlingen nog thuis en krijgen ze afstandsonderwijs. Vanaf maandag 16 november begint dan de periode met deeltijds afstandsonderwijs. “Ouders vangen hun kinderen best thuis op. Dat is de beste manier om de verspreiding van het virus af te remmen”, zegt schepen van Zorg en Welzijn Bieke Verlinden (sp.a).

Schoolbubbels

Voor de kinderen die niet thuis opgevangen kunnen worden, organiseert de stad op de maandag en dinsdag na de herfstvakantie een tijdelijke noodopvang op school. “We houden de kinderen in hun eigen school om zoveel mogelijk in schoolbubbels te werken. De stad zet daarvoor het eigen opvangpersoneel in en werkt samen met professionele partners”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a).

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page