top of page

Velokadee: altijd een fiets op maat

Leuven en fietsen, het is een onafscheidelijk duo. Zeker nu de stad dankzij het nieuwe circulatieplan steeds fietsvriendelijker wordt! Maar voor ouders kan fietsen al gauw duur uitvallen: kinderen groeien immers snel uit hun fietsjes. Om daaraan tegemoet te komen, lanceerde ik het Leuvense project VELOKadee.

Je fiets groeit mee

Met VELOKadee kunnen alle ouders een kwaliteitsvolle kinderfiets huren en telkens wanneer hij te klein wordt, inruilen voor een groter model: van loopfietsje tot tienerfiets. Zo kan ieder kind op een veilige, mooie kinderfiets de vrijheid van het fietsen ontdekken, op een fiets die met hen ‘meegroeit’ zonder meerkost voor de ouders!

Tandem met sociale economie

Het kinderfietsabonnement VELOKadee kwam er in samenwerking met sociale economieorganisatie Velo, met de financiële steun van De Nationale Loterij.

Betaalbaarheid centraal

Met dit project kiezen we expliciet voor betaalbaarheid voor íedereen. Een heel jaar VELOKadee kost 60€, met alle nodige fietswissels én doorlopend gratis onderhoud door Velo inbegrepen.

Via de UiTPAS doen we bovendien een extra inspanning om de fietsen aan een solidair kansentarief aan te bieden aan gezinnen die het minder breed hebben. Zo wilde ik met de stad mobiliteits- en vrijetijdsarmoede zo veel mogelijk tegengaan.

 

Want elk kind heeft recht op het plezier van een goede fiets om zich te kunnen verplaatsen, te bewegen en nieuwe plekken te ontdekken.

Geïntereseerd? Alle informatie kan je vinden op www.velokadee.be

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page