top of page

2.983 bedankkaartjes voor de 'Week van de Vrijwilliger'

Een op de zes Leuvenaars zet zich al in als vrijwilliger. Tijdens de 'Week van de Vrijwilliger' van 29 februari tot 8 maart onderneemt de stad daarom een aantal initiatieven om de meerwaarde van vrijwilligerswerk voor onze samenleving in de kijker te zetten.

 

"Tijdens de 'Week van de Vrijwilliger' zijn woorden van dank voor de duizenden vrijwilligers die de stad Leuven rijk is meer dan verdiend", zegt Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Welzijn voor sp.a. "Daarom konden Leuvense organisaties bedankkaartjes bestellen om hun vrijwilligers te prijzen voor hun massale warme inzet. Lokale vrijwilligersorganisatie gingen massaal in op het voorstel. Liefst 2.983 kaartjes werden verstuurd om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Vele organisaties organiseren daarnaast hun eigen feestje."

Tijdens 'De Week van de Vrijwilliger' wordt natuurlijk ook gewerkt aan het promoten van vrijwilligerswerk. Zo vindt in Lokaal Dienstencentrum Edouard Remy op 7 maart van 10 uur tot 12 uur een infomoment plaats om geïnteresseerden warm te maken voor het vrijwillige engagement. Wie liever online door het aanbod van vrijwilligerswerk in Leuven grasduint, kan ook altijd terecht op de website.

Het Laatste Nieuws, 29 februari 2020

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page