De Leuvense stadsbuggy: een succesverhaal

Het is voor ouders vaak een rompslomp als ze een buggy mee moeten nemen naar de stad. Daarom nemen ze vaak de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. Voor hen lanceerde ik  de Leuvense stadsbuggy.

 

Makkelijk en gratis 

Die buggy kwam tot stand samen met een innovatief bedrijf én met ouders uit de stad zelf. Resulaat: een kwalitatieve en handige buggy die gezinnen gratis kunnen ontlenen op vijf Buggypunten over heel Leuven. Zo komen gezinnen een pak gemakkelijker met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad.

Aantrekkelijk, duurzaam en kindvriendelijk

De gratis buggy voor publiek gebruik was een instant succes en een echte troef voor zowel de middenstand als de kinderen en ouders die de stad bezoeken. Met Buggypunt vangt Leuven drie vliegen in een klap: ouders kunnen nu gemakkelijker hun steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit en dus aan een klimaatneutrale stad; we stimuleren beweging en maken zo werk van onze ambitie om een gezonde stad te zijn; en ten slotte profileren we ons als een gezinsstad waarin ouders ondersteund worden en kinderen een zichtbare plaats hebben in de samenleving.

 

Ondertussen kan je op al vijf plaatsen in Leuven gratis een stadsbuggy uitlenen: bibliotheek Tweebronnen, de fietsenstalling Rector De Somer, Museum M, SPIT Diestsestraat en Abdij Van Park.

 

De Leuvense uitleenbuggy’s werden bekroond met de Vlaamse Ecodesignprijs.