top of page

Stadsbuggy: makkelijk voor jonge gezinnen die de stad bezoeken!

Het is voor ouders vaak een rompslomp als ze een buggy mee moeten nemen naar de stad. Daarom nemen ze vaak de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. Voor hen lanceerde ik de Leuvense stadsbuggy.

 

Die buggy kwam er in samenwerking met een innovatief bedrijf én met ouders uit de stad zelf. Het resultaat is een stevige en handige buggy die gezinnen gratis kunnen ontlenen op drie Buggypunten over heel Leuven. Zo komen gezinnen een pak gemakkelijker met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad.

De gratis buggy voor publiek gebruik was een instant succes en een echte troef voor de kinderen en ouders die de stad bezoeken. Met Buggypunt vangt Leuven drie vliegen in één klap: ouders kunnen gemakkelijker hun steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit en dus aan een klimaatneutrale stad; we stimuleren beweging en maken zo werk van onze ambitie om een gezonde stad te zijn; en ten slotte tonen we Leuven als een gezinsstad waarin ouders ondersteund worden en kinderen hun plek hebben!

 

Ondertussen kan je op al drie plaatsen in Leuven gratis een stadsbuggy uitlenen: bibliotheek Tweebronnen, de fietsenstalling Rector De Somer en de Vaartkom.

 

De Leuvense stadsbuggy werd bekroond met de Vlaamse Ecodesignprijs.

IMG_1054.JPG
bottom of page