top of page

Cinema Zed trekt met 'Zomerfilms' naar begraafplaats

Cinema Zed start volgende zaterdag met zijn jaarlijkse Zomerfilms, waarbij films worden vertoond in openlucht op groot scherm. Voor het eerst wordt er een film getoond op een begraafplaats. 'We doen dat uiteraard met de nodige integriteit', zegt schepen van begraafplaatsen Bieke Verlinden (SP.A).

Een film op een kerkhof lijkt misschien wat vreemd, maar Verlinden ziet er geen problemen in. 'We hebben de locatie zelf voorgesteld aan Cinema Zed, die altijd zoekt naar unieke locaties. Ik ben blij dat ze begraafplaats Diestseveld gekozen hebben', zegt de schepen.

'Ik geloof dat het samenbrengen van mensen op een plek als deze hen doet reflecteren. En dit gaat heel goed samen met het idee van toegankelijke begraafplaatsen voor rust en ontspanning.'

De film die vertoond wordt, is A Ghost Story. 'Er is bewust gekozen voor een film die respect toont voor de locatie. Het is geen grappige film of halloweenfilm. Het is een film in thema, die draait rond rouw en verlies.'

Zomerfilms start volgende zaterdag met de vertoning op Diestseveld en trekt de komende maand nog langs zeven andere pleinen of parken in Leuven, waaronder Park Belle-Vue, de Dijleterrassen en Stelplaats.De films starten wanneer het donker genoeg is, meestal rond 22 uur.

De Standaard, 6 juli 2019

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page