Deze tien beslissen over de toekomst van Leuven
Naast de visietekst hebben SP.A, Groen en CD&V ook de vele bevoegdheden verdeeld en toegewezen aan drie schepenen van elke coalitiepartij.
Mohamed Ridouani (SP.A) is zoals intussen bekend de toekomstige burgemeester van Leuven. Hij is onder meer bevoegd voor de veiligheid op het Leuvense grondgebied. Omdat het bestuur veel belang zal hechten aan participatie en communicatie, neemt hij ook die bevoegdheden op zich.
Ridouani krijgt het gezelschap van vijf vrouwen en vier mannen. De vrouwen komen vooral uit SP.A, Ridouani's partij.
SP.A
Bieke Verlinden en Denise Vandevoort zijn intussen vaste waarden in het schepencollege en keren zoals verwacht terug. Verlinden gaat verder focussen op de zorg met de bevoegdheden Sociale Zaken, Gebiedsgerichte Werking, Zorg Leuven en Begraafplaatsen. Vandevoort mag haar cultuurbeleid voortzetten en krijgt daar Toerisme, Evenementen en Senioren bij. Lalynn Wadera is de derde SP.A-schepen. De 34-jarige zetelt al zes jaar in de gemeenteraad en krijgt in het schepencollege de bevoegdheden Economie, Onderwijs, Stadsgebouwen, Groen en Diversiteit.
Groen
Ook Groen levert drie schepenen. Lijsttrekker David Dessers trekt enkele prioriteiten voor zijn partij naar zich toe: Mobiliteit, Leefmilieu, Energie, Klimaat, Leuven2030, Consumptie en Landbouw. Lies Corneillie neemt Woonbeleid, Gelijke Kansen en Noord-zuidwerking onder haar hoede. Thomas Van Oppens is met zijn 29 jaar de jongste schepen en krijgt Personeel en Organisatie, ICT, Aankoopbeleid, Studentenzaken, Stadsreiniging en Dierenwelzijn onder zich.
CD&V
CD&V kiest voor wat traditie. Carl Devlies behoudt zijn bevoegdheden Financiën en Ruimtelijke Ordening en krijgt er Erfgoed bij. Dirk Vansina ontfermt zich opnieuw over Jeugd en Burgerzaken en krijgt er Openbare Werken bij. Els Van Hoof ten slotte keert terug in het college met haar oude bevoegdheden Sport en Middenstand en krijgt er Werk bij.
(hsb)