top of page

Eerste dierenbegraafplaats in Leuven
Een laatste rustplek voor je geliefde huisdier

Als we mensen willen bijstaan en begeleiden, dan moeten we ook aandacht hebben voor hun trouwe viervoeters, die vaak hun steun en toeverlaat zijn. Heel wat Leuvenaars hebben één of meerdere dieren in huis, die deel uitmaken van hun gezin. En als je weinig netwerk hebt, ziek bent of in armoede leeft dan kan een huisdier een enorme impact hebben op je leven. We willen enkel het beste voor onze dieren. 

 

Wanneer je huisdier overlijdt, brengt dat veel verdriet met zich mee. Je wil je trouwe metgezel graag eren en een waardig afscheid geven. Voor kinderen is het overlijden van een huisdier ook vaak de eerste kennismaking met rouw. Als schepen van welzijn en begraafplaatsen vind ik het dus heel belangrijk dat er in Leuven een dierenbegraafplaats komt, waar mensen hun huisdier waardig en liefdevol een laatste rustplaats kunnen geven. Dat is een belangrijk deel van het rouwproces. Maar niet iedereen heeft een plek om hun huisdier te begraven, denk maar aan wie huurt of geen tuin heeft. Zo ontstond het idee om een dierenbegraafplaats aan te leggen. De werken beginnen in het najaar van 2023 en in het voorjaar van 2024 zullen we de eerste Leuvense dierenbegraafplaats kunnen openen.

Deze begraafplaats met strooiweide komt op een groen terrein naast begraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo. Bij de aanleg bewaren we zoveel mogelijk het mooie natuurlijke karakter van de plek. We gaan zo weinig mogelijk verharden, zodat deze serene groene plek helemaal tot zijn recht komt. 

bottom of page