top of page

Eerste dierenbegraafplaats in Leuven
Een laatste rustplek voor je geliefde huisdier

Als we mensen willen bijstaan en begeleiden, dan moeten we ook aandacht hebben voor hun geliefde huisdieren, die deel van het gezin zijn. En als je weinig netwerk hebt, ziek bent of in armoede leeft dan kan een huisdier echt een steun en toeverlaat zijn. We willen enkel het beste voor onze dieren. 

 

Wanneer je huisdier overlijdt, brengt dat veel verdriet met zich mee. Je wil je trouwe metgezel graag eren en een waardig afscheid geven. Voor kinderen is het overlijden van een huisdier ook vaak de eerste kennismaking met rouw. Als schepen van welzijn en begraafplaatsen vind ik het dus heel belangrijk dat er in Leuven een dierenbegraafplaats komt, waar mensen hun huisdier waardig en liefdevol een laatste rustplaats kunnen geven. Dat is een belangrijk deel van het rouwproces. Maar niet iedereen heeft een plek om hun huisdier te begraven, denk maar aan wie huurt of geen tuin heeft. Zo ontstond het idee om een dierenbegraafplaats aan te leggen. We zochten en vonden een mooie groenen plek, naast begraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo. Hier openden we in mei 2024 de eerste Leuvense dierenbegraafplaats.

 

Bij de aanleg hebben we zoveel mogelijk het mooie natuurlijke karakter van de plek bewaard. We hebben zo weinig mogelijk verhard en aanplantingen gedaan om de biodiversiteit nog te verhogen. Zo bieden we huisdieren een mooie laatste rustplek op een serene, natuurlijke plek. 

IMG_0406.JPG
Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page