top of page

Gele trui voor zatste student, groene voor snelste drinker

De helaasheid der dingen, maar dan in het echt. In de Leuvense fakbar Dulci krijgen de beste drinkers net zoals in de Tour de France truien. De gele trui was voor de student die in 24 uur tijd de meeste pintjes ad fundum achterover kon kappen. De groene trui ging dan weer naar de beste 'sprinter'.

De winnaar van de groene trui had woensdag en donderdag in een tijdsspanne van twee uur de meeste ad fundums gedronken. Hoeveel dat er waren, wilden de organisatoren niet kwijt. Ook de beste jonge drinker werd beloond. De witte trui ging naar de eerstejaarsstudent die het meeste ad fundums op kon. Voor de dames was er een roze trui, de bolletjestrui beloonde dan weer de student die het meeste shotjes dronk. De politie kan er niet mee lachen. "Dit is niets minder dan aanzetten tot ongebreideld alcoholgebruik en past absoluut niet in de campagnes die wij voeren", meent Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx.

Ook schepen van Studentenzaken BiekeVerlinden is niet te spreken over het initiatief. "De drankcultuur zo promoten is erg verontrustend. De mentaliteit is dat je enkel plezier kan maken als je je lazarus drinkt. Gemiddeld slapen er drie dronken mensen per nacht in de cel. Dat moet dringend veranderen." Uit een studie van de KU Leuven blijkt dat 37% van de eerstejaars te veel drinkt. 

Het Laatste Nieuws, 2 november 2018, ADPW

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page