top of page

Heuvelhofpleintje kreeg make-over

Het Heuvelhofpleintje in Kessel-Lo heeft een make-over gekregen. Dat gebeurde op vraag van de buurtbewoners, via een Kom op voor je Wijk-project.

 

Er was regelmatig overleg met de buurtbewoners, het lokaal dienstencentrum en woon-zorgcentrum Ter Vlierbeke. Op basis van hun mix aan ideeën en plannen toverden de stadsdiensten het pleintje om tot een gezellige ontmoetingsplek.

“Dit nieuwste Kom op voor je Wijk-project is een heel mooi voorbeeld van hoe stad en Leuvenaars samen de buurten kunnen verfraaien”, zegt schepen Bieke Verlinden(SP.A).

Troosteloos

“Vroeger stonden de zitbanken op het pleintje ver uit elkaar, was er geen beschutting en weinig groen. Het had een wat troosteloos uitzicht en werd niet optimaal gebruikt. De nood aan een gezelligere aanpak kwam naar boven tijdens een bevraging die de stad deed in 2015, en tijdens verschillende buurtactiviteiten.”

Dus dienden de bewoners een Kom op voor je Wijk-aanvraag in. Nu is er behalve meer gezelligheid ook een petanquebaan, en komen de buurtbewoners wekelijks samen met koffie en gebak.

Het Nieuwsblad/Leuven-Hageland, hsb ■

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page