top of page

Huis van het Kind opent zesde speelplek

Het Huis van het Kind Leuven heeft een zesde speelplek geopend, ditmaal in Wijgmaal. Speelplekken zijn plaatsen waar ouders met hun peuters naartoe kunnen om te spelen.

 

Maar op een speelplek worden ook nieuwe contacten gelegd en ervaringen uitgewisseld. Andere ouders kunnen tot rust komen, terwijl hun peuter speelt.

“Voor de allerkleinsten is het leuk om andere kindjes te leren kennen en jonge ouders leggen hier de eerste contacten met mensen die in dezelfde situatie verkeren. Anders vinden die ontmoetingen pas jaren later aan de schoolpoort plaats. Nu kan dat op de speelplek”, zegt             schepen Bieke Verlinden (SP.A).

Workshops

De nieuwe speelplek komt in de Kido-club, de buitenschoolse opvang naast basisschool De Twijg in Wijgmaal. Daar worden veel kinderen opgevangen buiten de schooluren, maar overdag zijn de lokalen leeg.

Dankzij deze samenwerking kan Huis van het Kind daar iedere woensdagvoormiddag terecht. Het is meteen de zesde speelplek in Leuven, maar de eerste in Wijgmaal. De andere speelplekken bevinden zich in het Huis van het Kind, in het Lampeke, in de SpeelOtheek, bij WigWam en in kinderdagverblijf de Girafant. Elke speelplek ademt een eigen sfeer uit, heeft een uniek aanbod, een warm onthaal, een ruimte met speelgoed en een zithoek voor de ouders.

In Wijgmaal staan vooral ontmoetingen centraal en er worden ook af en toe workshops gegeven. (hsb)

hsb ■

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page