top of page

KinderKuren:
naschoolse opvang 2.0

Met ongeveer 11 000 kleuters en lagereschoolkinderen in de Leuvense basisscholen is de nood aan kwalitatieve opvang op school groot. Maar liefst 75% van deze kinderen maakt (occasioneel) gebruik van die naschoolse opvang. De stad heeft er dan ook voor gekozen om een kwaliteitsvol en gevarieerd opvangaanbod in het leven te roepen: KinderKuren.

Onder die naam organiseren we als stad nu dus zelf de naschoolse opvang in de Leuvense scholen: met veel meer en goed opgeleid personeel, ruimere openingsuren en een heleboel boeiende activiteiten voor kinderen. Zij hebben een fijne tijd in de opvang en ontplooien hun talenten, en ouders kunnen werk en gezin beter en met een gerust hart combineren. En dat aan de gewone opvangprijs en met sociale tarieven, zodat het nooit duurder wordt voor ouders.

 

Met KinderKuren doet de stad jaarlijks een grote investering in kinderen en gezinnen: een uitgave die we met plezier doen, in de volle overtuiging dat sterk sociaal beleid voor kinderen én ouders loont.

Tegemoet komen aan noden

Kinderkuren speelt in op de noden van de scholen, de kinderen en de ouders. In een eerste fase ging de stad de opvangadministratie van scholen ondersteunen. Zo zorgde ze voor de registratie van de kinderen in de opvang, de facturatie en de betalingsopvolging. In een tweede fase nam de stad het opvangpersoneel over van de scholen. Zo is de stad vanaf 2018 verantwoordelijk voor het voltallige opvangpersoneel van alle Leuvense vestigingen.

Indrukwekkend aanbod

Voor de kinderen voorziet KinderKuren een naschools opvangaanbod met tal van boeiende en uitdagende activiteiten. Scholen kunnen ondertussen kiezen uit een aanbod met maar liefst 250 verschillende workshops: breakdance, origami, schilderen, EHBO, chocoladeworkshops, muzieklessen en heel veel meer.

Ook voor ouders is het een meerwaarde en geruststelling dat hun kinderen plezierig en zinvol bezig zijn in de naschoolse opvang. 

Betaalbaarheid centraal

De stad zorgde er eveneens voor dat de tarieven voor de opvang niet omhoog gingen. Zo blijft de gezinskorting van toepassing en is er ook hier recht op sociale tarieven. Met dit laagdrempelige aanbod wil Leuven inzetten op activiteiten voor ieder kind ongeacht de financiële status van de ouders. Zo kunnen ook kinderen die geen naschoolse activiteiten kunnen doen buiten de school om deelnemen aan leerrijke en uitdagende workshops.   

Meer weten? Klik hier!

KinderKuren

KinderKuren

Video afspelen
Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page