top of page

Leuven gaat studenten sensibiliseren rond overmatig alcoholgebruik

Leuven begint een sensibiliseringscampagne tegen toenemend alcoholgebruik bij studenten.

 

De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdewegh, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) gingen donderdagavond mee op pad bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen daarmee de studentengemeenschap sensibiliseren rond deze problematiek.

De Leuvense brandweer maakt zich ernstig zorgen over het stijgend aantal interventies wegens overmatig drankgebruik. 'We deden de laatste jaren heel wat dergelijke interventies. Dat het tot een interventie komt, is niet alleen te wijten aan alcoholgebruik. Mensen worden ook steeds vaker ladderzat achtergelaten op straat. We hebben de indruk dat vrienden vroeger beter voor elkaar zorgden', zegt Bart Gijzen, postcommandant van de brandweerpost Leuven.

'We willen met deze sensibiliseringsactie studenten een signaal geven dat het niet ok is als je zo stomdronken bent dat je niet meer weet waar je bent en je bijvoorbeeld zonder het zelf te beseffen beland bent op een kot dat niet het jouwe is. Het kan niet dat je op die manier over de grens gaat. We roepen tegelijk alle studenten ook op om zorg te dragen voor elkaar

en mekaar in dergelijke gevallen te helpen', zei LOKO-voorzitter Pieterjan Vaneerdewegh.

Knack ■

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page