top of page

Leuven wordt zoekplaat voor allerjongsten

In bibliotheek Tweebronnen werd het allereerste stadskinderboek van Leuven voorgesteld. Het is een zoekboek waarin kinderen op zoek gaan naar voorwerpen op afbeeldingen van Leuvense taferelen.

“Dit is een jarenlange droom van mij die uitkomt”, zegt schepen Bieke Verlinden (SP.A). “Enkele jaren geleden startten we in Leuven met PIEP, cultuurprikkels voor de allerkleinste kinderen. Via dat project konden we een coördinator aanwerven die zich focust op cultuur voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Die coördinator, Kim Crabbeels, is ook kinderboekenschrijfster. Ze heeft een illustrator gezocht, en samen hebben ze dit project uitgewerkt.”

Ook wandelingen

Het zoekboek draagt de titel 'Knuffel gezocht'. Elke twee pagina's bestaan uit een zoekplaat waarop een Leuvense locatie afgebeeld staat. Onder andere de Grote Markt, de stadsschouwburg, bibliotheek Tweebronnen, Sint Maartensdal, het plein voor Opek en het Sluispark komen aan bod. “Telkens is er een knuffel te zien in het tafereel, maar er zijn ook heel wat andere voorwerpen te vinden. Maar het belangrijkste van het boek is dat ouders samen met hun kinderen op ontdekkingstocht gaan in hun eigen stad. Zo begon mijn eigen dochter spontaan te vertellen over hoe je aan de leuning van de trap in de bibliotheek naar beneden kan glijden”, aldus Verlinden.

Het boek zal alle Leuvense peuters gegeven worden in het boekstartpakket dat de stad aanbiedt aan jonge Leuvense ouders. Er zijn ook al heel wat boekenwinkels die gevraagd hebben om het boek te mogen verkopen, wat dus ook zal gebeuren.

Het Nieuwsblad, 25 mei 2019

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page