top of page

Huis van het kind Leuven

Voor mij is een stad waar kinderen zich goed voelen, een stad waar iedereen zich goed kan voelen. In Leuven leven heel wat gezinnen met jonge kinderen. Wij bouwen elke dag aan onze stad opdat ze een plek is waar iedereen thuis is. Ook de allerjongsten zijn dus welkom overal in het hart van de stad. 

Huis van het Kind Leuven

Via het Huis van het kind Leuven bouwen we aan een sterk netwerk van partners die in onze stad werken rond kinderen, gezinnen en opvoedingsondersteuning. De vzw bundelt de diversiteit aan gezinsondersteunende activiteiten en organisaties en maakt ze heel laagdrempelig toegankelijk voor alle gezinnen van onze stad. Door met zijn allen samen de krachten te bundelen, kunnen we veel meer waarmaken. Huis van het Kind Leuven geeft antwoorden op maat voor alle ouders - ongeacht de leeftijd van hun kind(eren), de gezinsvorm, de sociaal-economische situatie of de steunbehoeften die ze hebben.

Inspirerende familieplek

Met de Museumspelstraat gaven we Leuven een nieuwe inspirerende familieplek erbij. Een blotevoetenpad, hinkelpad, muziekmuur, verhalenboom en klimmuur staan klaar voor alle gezinnen. Dit nieuwe kinderkwartier in de Savoyestraat, sluit mooi aan op de gezellige museumtuin en kreeg meteen ook een zomerprogrammatie met allerlei prikkelende activiteiten.

Cultuur voor de allerkleinsten

Onder het label ‘PIEP! Cultuurprikkels voor de allerkleinsten’ werkten we een cultuuraanbod uit voor de allerkleinste Leuvenaars, tussen nul en drie jaar. Wetenschappelijk onderzoek toont immers dat het enorm zinvol is om kinderen al op heel jonge leeftijd in contact te brengen met cultuur. Het stimuleert hun ontwikkeling. Met PIEP! wil ik ook meer mogelijkheden creëren voor ontmoeting en contact tussen ouders, die elkaar op een fijne manier kunnen leren kennen.

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page