top of page

Museumspelstraat: avontuurlijk speelparcours in het hartje van de stad

Een speelplek in het hartje van de stad, voor jong en oud. Aan het M Museum in het centrum van de stad werd de straat in 2015 voor de eerste keer ingericht als speelplek. Met hinkelpaden op de straat en met een avontuurlijk parcours doorheen de binnentuin van het museum. Ondertussen kreeg de Museumstraat al eens een grondige opsmukbeurt in 2020.

Met mijn collega schepenen leveren we al lang inspanningen om de stad en zijn straten terug te geven aan de Leuvenaar. Dat vroeg een circulatieplan maar ook een plan rond de inrichting van de straten, spelplekken en vergroening. De Museumspelstraat is een prachtig voorbeeld van een straat waar al deze aspecten samenkomen. Dat het Huis van het Kind er ook gevestigd is een mooie plus. Hierdoor komen alle aspecten van groeien, verwondering, opvoeding en spel samen op één plek.  

De Museumspelstraat en de binnentuin van het museum zijn het hele jaar geopend, je kan er dus altijd terecht voor een fijn speelmoment. In de weekends is er ook steeds een spelbegeleider aanwezig die nog spelmateriaal meebrengt. In de zomermaanden worden er ook workshops voorzien voor kinderen. 

Museum1.jpg
museum3.jpg
Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page