top of page

Muzikaal lichtritueel

LEUVEN - Op de stadsbegraafplaats wordt op zondag 9 december een lichtritueel georganiseerd naar aanleiding van Wereldlichtjesdag, de tweede zondag van december, waarop levenloos geboren en overleden kinderen herdacht worden.

“Op Wereldlichtjesdag organiseert de stad Leuven in samenwerking met Huis van het Kind en andere partners een sereen lichtritueel met muzikale begeleiding op de Stadsbegraafplaats en op begraafplaats Diestseveld”, melden schepen van sociale zaken Bieke Verlinden en schepen van begraafplaatsen Myriam Fannes. “Ouders, broers en zussen, familie en kennissen kunnen er tussen 19 en 20u terecht om samen stil te staan bij het gemis. Nabij het lichtritueel wordt een warm drankje aangeboden en is er vrijblijvend gelegenheid om met elkaar na te praten. Medewerkers van de stad Leuven plaatsen die avond trouwens een kaarsje aan ieder gekend kindergraf op elke Leuvense begraafplaats als teken van erkenning en gedeeld verlies.”

“In de sterretjestuin op de stadsbegraafplaats wordt ook opnieuw de lichtinstallatie *Twinkle, geïnstalleerd. Iedere bezoeker krijgt een kaarsje in een mobiel om toe te voegen aan de installatie. Die groeit zo langzaam tot een wolk van lichtjes, wiegend in de wind.” (jvb)

Info: www.leuven.be

Bron: Leuven Deze Week, 5 december 2018, Pagina 1

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page