top of page

Personeel van Zorg Leuven krijgt nieuwe, duurzame kledij

Het personeel van Zorg Leuven krijgt duurzame werkkledij en de bewoners van de woon-zorgcentra Edouard Remy en het Booghuys slapen vanaf nu ook in nieuw bedlinnen. Het is de start van een proces om het zorgbedrijf duurzamer te maken.

“We trekken bij Zorg Leuven voluit de kaart van duurzaamheid”, vertelt voorzitter Bieke Verlinden (SP.A). “We hebben daarrond een werkgroep opgericht, zodat we bij alle toekomstige keuzes rekening houden met het aspect duurzaamheid. De aankoopdienst is daarbij erg belangrijk. Maar ook bij andere diensten willen we dit bewustzijn stimuleren. De keuze voor duurzame werkkledij en bedlinnen, is een grote stap in deze richting.”

Concreet gaat het om de werkkledij van de zorgverleners, de schoonmakers en mensen van de logistiek en techniek. Maar ook om het onderhoud van het bedlinnen en ander linnen van bewoners van de woon-zorgcentra.

De nieuwe kledij van de werknemers van Zorg Leuven is vervaardigd uit gerecycleerd polyester en houtvezel. Deze combinatie maakt dat de stof licht en fris aanvoelt, ideaal om in te werken. De kledij heeft rode en blauwe accenten, in lijn met de huisstijl. Er werd bewust gekozen om het logo niet te verwerken in de kledingstukken, zodat ze gemakkelijker een andere bestemming kunnen krijgen.

Circulaire wereld

Wasserij Dumoulin voorziet honderd procent hergebruik van de kledij in sociale context, zoals in de ontwikkelingshulp of voor mensen in armoede. Op die manier draagt Zorg Leuven op zijn buurt een steentje bij aan een meer duurzame en circulaire wereld.

Het Nieuwsblad, 12 februari 2020

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page