top of page

Platform Leuven Helpt blijft actief in tweede coronagolf: “Overgenomen door meer dan 300 steden en gemeenten”

Artikel gepubliceerd op HLN.be

In maart lanceerde de stad Leuven als eerste een hulpplatform onder de naam ‘Leuven Helpt’. Bedoeling was om mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers die hulp aanbieden met elkaar in contact te brengen. Ook nu in de tweede golf blijft ‘Leuven Helpt’ actief.

Sinds de opstart van digitaal platform Leuven Helpt na de uitbraak van het coronavirus werd al honderden mensen geholpen door vrijwillige Leuvenaars. Ook nu het aantal besmettingen weer toeneemt, kan iedereen die het nodig heeft beroep doen op Leuven Helpt. Enkele voorbeelden: boodschappen doen voor iemand, een babbeltje per telefoon, de hond uit laten…noem maar op. Het platform Leuven Helpt werd ondertussen ondertussen permanent verankerd en wordt op buurtniveau gecoördineerd door onder meer buurtwerkingen zoals ’t Lampeke en RuimteVaart.

“Door Leuven Helpt in de buurten uit te bouwen, willen we zorgzame buurten verder laten groeien. Zo brengen we ook buren nog meer met elkaar in contact. Het kan eenzaamheid helpen doorbreken maar ook helpen om oudere Leuvenaars langer in hun eigen huis te kunnen laten wonen”, zegt schepen van Zorg en Welzijn Bieke Verlinden (sp.a). Ook burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) is blij dat Leuven Helpt het verschil kon maken in de eerste coronagolf. “Het was hartverwarmend om dit voorjaar te zien hoeveel mensen wilden helpen. Ook nu staan vele vrijwilligers en zorgorganisaties in Leuven klaar om mensen te helpen”, zegt Ridouani. “We zijn een zorgzame stad en staan iedereen die het nodig heeft bij. In Leuven laten we niemand los. Het platform Leuven Helpt werd overigens door meer dan 300 steden en gemeenten in binnen- en buitenland overgenomen.”

Iedereen die hulp nodig heeft, kan nog steeds terecht bij Leuven Helpt op het gratis nummer 0800/16 9 16 en via e-mail op leuven.helpt@leuven.be. Leuvenaars die zich willen engageren om mensen uit hun buurt te helpen, kunnen zich aanmelden via www.leuven.be/leuven-helpt.

bottom of page