top of page

Stad Leuven lanceert campagne ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’

Artikel gepubliceerd op HLN.be

In deze coronatijden blijven we met z’n allen vaker in ons kot en maken we het graag gezellig. “Maar mensen grijpen steeds vaker uit gewoonte naar alcohol. Met de campagne ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’ willen we de Leuvenaars laten stilstaan dat dat niet per se nodig is”, zegt schepen Bieke Verlinden (sp.a).

“Een avondje met vrienden of familie hoeft niet altijd met alcohol. Er zijn heel wat lekkere alcoholvrije alternatieven, ook voor bieren en cocktails”, aldus Verlinden. “Heel wat mensen linken gezellig samenzijn nog vaak aan alcoholconsumptie, veelal uit gewoonte. Met ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’ willen we de Leuvenaar overtuigen om eens alternatieven uit te proberen en bewustzijn te creëren over de evidentie van alcoholconsumptie. Deze campagne kwam tot stand met steun van het AB-Inbev Community Fund en maakt deel uit van het Lazarusproject van de stad Leuven en de AB InBev foundation om onverantwoord alcoholgebruik te voorkomen.”

Twintigers en dertigers

De stad richt zich met deze campagne vooral op twintigers en dertigers. “Deze doelgroep opent vrij gemakkelijk thuis een flesje. Om hen te bereiken, trekt de stad volop de digitale kaart. Via sociale media en op www.leuven.be/scholzonderalcohol inspireert de stad met tips en recepten voor een geslaagde drink. Met #scholzonderalcohol roept de stad ook iedereen op om foto’s en recepten van alcoholvrije drankjes te delen. De inzender met de origineelste foto wint een mocktailworkshop voor maximum 4 personen bij hem of haar thuis, uiteraard met respect voor de coronamaatregelen”, besluit schepen Verlinden.

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page