top of page

Woonzorgcentra in Leuven zijn momenteel coronavrij: “Dankzij het personeel, maar het vergt enorm veel van hen”

Artikel gepubliceerd op HLN.be

De coronacijfers blijven in ons land met duizelingwekkende kracht toenemen. Verschillende woonzorgcentra worden opnieuw zwaar getroffen, maar in Leuven zijn ze momenteel coronavrij. Dat is heel goed nieuws, maar dit zou niet mogelijk zijn zonder het harde werk van al het personeel. Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Welzijn, doet een oproep naar de bezoekers om waakzaam en verantwoordelijk te zijn.

Het is alle hens aan dek in de woonzorgcentra om een tweede coronagolf buiten te houden. In Leuven zijn er momenteel geen besmettingen in huis. “ Iedereen houdt zich maximaal aan de regels: onder andere handhygiëne, afstand en mondmaskers zijn heel belangrijk: zo kunnen we verspreiding  indammen en tegengaan”, stelt Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Welzijn. “Dit vraagt echter héél veel van het personeel. Zij staan in nauw contact met de bewoners en moeten zich telkens nauwlettend beschermen.”

Bezoekers

Momenteel houden de woonzorgcentra in Leuven de deuren nog open voor bezoek. “Daarom dat ik een oproep wil doen naar alle bezoekers: hou je strikt aan alle regels”, vervolgt Verlinden. “We willen immers de deuren van de woonzorgcentra open houden voor bezoek. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat onze dierbare bewoners in contact blijven met al wie hen lief is. Dat kan alleen maar als de buitenwereld, het bezoek, zich beschermd en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Onze bewoners en huizen zijn coronavrij. Het virus kan dus enkel via bezoek en personeel naar binnen komen. Het personeel staat onder een zeer strikt werkregime en er wordt geen enkel risico genomen. Er wordt getest waar nodig en een preventieve quarantaine tot er uitsluiting is van coronatesten. Dat vraagt veel van het personeel. Soms valt er iemand uit en dat verhoogt de werkdruk alleen maar. Het is dus heel belangrijk dat alle bezoekers hun verantwoordelijkheid nemen en zich, net als het personeel, strikt houden aan alle maatregelen.”

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page