top of page

Kirikou: solidariteit tegen kinderarmoede

Baby- en kindermateriaal in goede staat inzamelen voor Leuvense gezinnen die er nood aan hebben: met die eenvoudige formule startte ik het project Kirikou. Wat toen begon met een bescheiden oproep in de lokale pers, groeide ondertussen uit tot een vaste waarde in de strijd tegen kansarmoede

Partnerorganisaties

In 2015 zochten stad Leuven, Huis van het Kind Leuven en tal van Leuvense partnerorganisaties  nieuwe manieren om samen materiële zorgen tijdens zwangerschap en jong ouderschap weg te werken. Het werd de start van Kirikou: een databank met geschonken kinderspullen die worden verdeeld over kwetsbare gezinnen in Leuven via de vele partnerorganisaties: Kind & Gezin, OCMW, inloopteam De Mobil, Domo vzw, scholen, kinderopvang, kraamklinieken, wijkgezondheidscentra, buurtwerkingen … De spullen worden aan huis geleverd bij de gezinnen door onze sociale economiepartner SPIT.

Ongezien succes

Vandaag is Kirikou een ongezien succes. Om nog meer spullen te kunnen verdelen, verhuisde het depot naar de ruime kelder van OCMW Leuven.  Bovendien hebben we de doelgroep uitgebreid tot 12 jaar, om kwetsbare gezinnen nog beter en langduriger te versterken.

De nood blijft groot maar de solidariteit tussen Leuvense gezinnen volgt op de voet. Via het duurzaam herverdelen van kwalitatieve kinderspullen proberen we met Kirikou tegemoet te komen in de materiële en financiële zorgen van kwetsbare gezinnen.

Zelf schenken

Wil je helpen? Alle baby- en kindermateriaal tot 12 jaar van goede kwaliteit kan geschonken worden aan Kirikou.

 

Klein materiaal kan je op weekdagen afgeven aan het onthaal van het OCMW Leuven. Andreas Vesaliusstraat 47 (van 8u tot 17u, behalve donderdag: tot 18u en vrijdag: tot 16 u).

Grote spullen enkel op afspraak via kirikou@huisvanhetkindleuven.be

of via 0498 94 58 33.

Zelf meewerken

Kirikou is ook steeds op zoek naar nieuwe helpende handen of samenwerkingen met partnerorganisaties of bedrijven voor het inzetten van stagiairs of verzamelen van materialen. Wil je het team vervoegen? Stuur dan een mailtje naar  kirikou@huisvanhetkindleuven.be

Vooruit_combi_Mild-Red.png
bottom of page