In de pers

Kirikou breidt uit wegens groot succes

DelenShare on FacebookTweet about this on Twitter

Het Leuvense Project Kirikou breidt haar doelgroep uit van kinderen tot zes jaar naar kinderen tot 12 jaar. De inzameling van baby- en kindermateriaal verdubbelde immers op twee jaar tijd. “Kirikou verhuisde naar ook naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Bieke Verlinden (sp.a).

In 2015 lanceerde de stad Leuven project Kirikou om baby- en kindermateriaal in te zamelen voor gezinnen die het minder gemakkelijk hebben om de rekeningen betaald te krijgen. In de eerste fase legde het initiatief de nadruk op materiaal voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. Dat bleek al snel een succes. “Wat begon als een eenvoudige formule groeide uit tot een vaste waarde in de strijd tegen kansarmoede”, zegt schepen Bieke Verlinden (sp.a).

“Het ingezamelde materiaal werd door tal van partners zoals het OCMW, Kind en Gezin en ook de kraamklinieken verdeelt onder gezinnen met minder kansen. Twee jaar na de lancering blijkt Kirikou een groot succes. In 2016 hielp Kirikou liefst 221 unieke gezinnen met 1.557 geschonken kinderspullen. Dat is een verdubbeling tegenover het startjaar. Het depot barstte uit haar voegen en daarom verhuisde Kirikou naar een nieuwe locatie. Er werd ook besloten om de werking uit te breiden naar kinderen tot 12 jaar. Kirikou is overigens nog op zoek naar helpende handen. Meer info: www.huisvanhetkindleuven.be/nl/kirikou (BMK)

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/kirikou-breidt-uit-wegens-groot-succes-a3136685/

DelenShare on FacebookTweet about this on Twitter